Telefon: +387 33 650 441 +387 33 650 442

Škola fudbala Bambinosi Sarajevo prva je u regionu Jugoistočne Evrope implementirala aplikativni softver za operativni menadžment putem kojeg će pratiti svoje članove i na jednom mjestu imati sve podatke o svojim igračima i trenerima. Kompanija za informacionu tehnologiju Comp – it iz Sarajeva, izradila je namjenski program za Bambinose po uzoru na klubove iz engleske Premijer lige.

Prema riječima predsjednika ove prestižne škole fudbala Elmira Behlulovića, cilj je bio olakšati operativni rad administraciji kluba i pojednostaviti vodjenje baze podataka za članove. “Koristeći se softverom za operativni menadžment izbjegavamo nepotrebnu papirlogiju čime pritiskom na jedno dugme tastature dobijemo sve podatke za igrača,” naglašava Behlulović. “Drago nam je da smo napravili iskorak u organizaciji i menadžmentu i na ovaj način dali doprinos razvoju i osavremenjivanju bh. fudbalske industrije. Svi koji se bave fudbalom i vode klubove, svjesni su da su organizacija i upravljanje jednako važni za postizanje rezultata kao i sama igra.”

 

Behlulović dodaje da su spremni prenijeti svoja iskustva drugim klubovima i školama nogometa kako bi unaprijedili organizaciju, te time stvorili više prostora za kvalitetniji rad na terenu.

Direktorica firme Comp – it Lejla Zaćiragić istakla je da njena kompanija kroz rad sa Bambinosima uvidjela da postoji ogroman prostor za digitalizaciju kompletnog sporta u Bosni i Hercegovini, a ne samo fudbalskih klubova. “Korištenje modernih informacionih tehnologija u sportu zasigurno može promjeniti dosadašnji način funkcionisanja sportskih organizacija i timova,” kaže direktorica Zaćiragić.

“Od 1995. od kada postoji firma slične sisteme koji olakšavaju poslovanje instalirali smo u kompanije u raznim oblastima. Bambinosi su prvi u sportskoj sferi koji su ovo uradili čime su pokazali pravac drugima kako sportu dati novu dimenziju i svjetski standard u upravljanju, na čemu im iskreno čestitam.”

 

Izvor: http://sportske.ba/bambinosi-implementirali-softver-za-operativni-menadzment/

Više o aplikaciji možete saznati na sljedećem linku:  https://comp-it.ba/web-aplikacija-za-operativni-menadzment/