Telefon: +387 33 650 441 +387 33 650 442

ilustracija-fiskalizacija

Proces fiskalizacije za poreske obveznike podrazumijeva cjelokupni proces uvođenja i funkcionisanja fiskalnih sistema. Zakon o fiskalnim sistemima FBiH definiše ovaj proces kao stavljanje fiskalne kase ili drugog fiskalnog uređaja u funkciju evidentiranja prometa koji ostvarujete. Fiskalizacija se sprovodi u ovlaštenom servisu u prisustvu ovlaštenog servisera i predstavnika poreske uprave.

Proces fiskalizacije u FBiH je zastupljen u sljedećim djelatnostima:

Ugostiteljstvo: hoteli, restorani, barovi, Samostalni ugostiteljski objekti (SUR), Apoteke, Trgovina na malo motornim gorivima (benzinske pumpe), Trgovina na malo, Održavanje i popravka motornih vozila, Iznajmljivanje predmeta za ličnu upotrebu (videoteke i sl.), Fotografske radnje, Hemijske čistionice, frizerski saloni, fitness i welness saloni, Trgovina na veliko, Uslužne i druge nepomenute djelatnosti, itd.

Sa nama, kroz par jednostavnih koraka pronađite lakši put do ispunjenja svih potrebnih obaveza u procesu fiskalizacije. Odabirom COMP-IT kao partnera, pomoći ćemo Vam da zadržite svoj način poslovanja sa što manjim izmjenama, savjetovati oko obavljanja zakonom propisanih procedura, instalirati odgovarajući fiskalni uređaj, obezbijediti kvalitetnu podršku i servisiranje. Mi ćemo biti Vaš konsultant u procesu Fiskalizacije i podrška u svakom koraku koji treba da učinite. Uz stručnu pomoć našeg tehničkog osoblja izabraćete uređaj koji odgovara vašim potrebama iz naše ponude uređaja i fiskalizacija može početi.