Telefon: +387 33 650 441 +387 33 650 442

microsoft network neum

Od 18. – 20. 04.2016. u Neumu održana je šesta Microsoft Network konferencija među kojima se našli neki i od naših uposlenika kako kao učesnici tako kao i predavači. Konferencija je okupila više od 700 vodećih ICT stručnjaka i menadžera, predstavnika izvršne vlasti, te 80 vrhunskih lokalnih i regionalnih predavača čime je još jednom potvrdila epitet najveće tehnološko-poslovne konferencije u BiH.

Za vrijeme konferencije održano je mnogo predavanja o novitetima koji stižu od strane Microsofta i šta to sve možemo očekivati u skorije vrijeme. Uglavnom smo prisustvovali DEV i ARH grupama predavanja među kojima su se susreli s temama o Microsoft Azure, novi Entity framework, Azure Machine Learning za developere, Windows server 2016, Hyper-v, Nano server i kontejneri. Po prvi put su u sklopu konferencije uvrštene i panel diskusije (Microsoft & OSS – What every .NET developer must know) kao odličan primjer korištenja Microsoft tehnologija u stvarnom životu na velikim projektima i iskustvima ljudi na istim.

Naš uposlenik i predavač Mustafa Toroman održao je odlično predavanje uz demo na temu Microsoft Azure Stack o kreiranju hibridnog oblaka koji će vam omogućiti Azure servise u vašem data centru i vašoj lokalnoj infrastrukturi.

 

microsoft network neum